Welke soort vloer kies jij?

Het kiezen van een vloer kan veel uitmaken voor de sfeer die je graag wilt neerzetten in een ruimte. Er zijn vele soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Of je nu gaat voor een duurzame vloer, meer wilt letten op comfort en esthetiek of een combinatie ervan, er is altijd een vloertype dat perfect past bij jouw specifieke wensen. In deze blog zullen we een aantal vloersoorten doornemen. 

Houten voeren

Houten vloeren zijn altijd een goede keuze die nooit uit de tijd zal gaan. Er zijn veel vloeren in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen beschikbaar waardoor er veel keuze is. Houten vloeren zijn ook duurzaam en kunnen meerdere keren orden bijgewerkt waardoor ze langer meegaan. Echter moet je wel oppassen met vocht en krassen. Hierdoor is het beter om ze niet te leggen in keukens of badkamers

Laminaatvloeren

Als hardhouten vloeren boven je budget ligt dan zijn laminaatvloeren een goed alternatief. Ze imiteren de stijlen van hout na maar ook van steen of tegels. Daarnaast is het makkelijk te leggen en zijn ze goed bestand tegen krassen en slijtage. Echter zijn laminaat vloeren ook niet geschikt voor badkamers vanwege de slechte bestendigheid tegen vocht en water. 

Vinylvloeren

Deze soort vloer, ook wel pvc vloer, zijn heel goed bestand tegen water, zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden waardoor ze perfect zijn voor vochtige ruimtes. Je kan ze verkrijgen in vellen, tegels of planken waardoor je looks van hout tot marmer kunt nabootsen. Voor ruimtes waar veel wordt gelopen is het een goede keuze doordat vinyl comfortabel onder de voeten ligt. 

Tegels

Tegels zijn verkrijgbaar in soorten zoals keramiek, porselein en natuursteen. Zoals bekend zijn er veel soorten stijlen en kleuren aan tegels om te voldoen aan jouw behoeftes. Vaak worden ze gelegd in keukens, badkamers of entreegebieden omdat ze makkelijk schoon te maken zijn. 

Tapijt 

Voor een gevoel van warmte en comfort is tapijt een goede keuze. Dit kun je verkrijgen in verschillende stijlen, kleuren en texturen. Ook helpt het goed tegen isolatie waardoor het een fijne optie is voor slaapkamers en kinderkamers. Een nadeel van tapijt is dat het lastig is schoon te maken en gevoelig is voor vlekken en slijtage.

Kurkvloeren

Kurkvloeren zijn een milieuvriendelijke optie die steeds vaker terugkomt. Ze zijn zacht, comfortabel en hebben natuurlijke isolerende eigenschappen op thermisch als akoestisch gebied. Het kan echter wel gevoelig zijn voor krassen en water. 

Betonvloeren

Ook zie je dat betonvloeren steeds populairder worden door de moderne uitstraling. Betonvloeren kunnen gepolijst worden, gekleurd of gestempeld om bepaalde effecten te maken. Je kan het makkelijk onderhouden maar beton kan wel koud en hard aanvoelen onder de voeten. 

Wat past bij jou?

Het kiezen van de beste vloer hangt helemaal af van de ruimte waar je de vloer wilt leggen en persoonlijke behoeften en voorkeuren. Vaak kan het helpen om advies te vragen voor het juiste besluit. Ook is het handig om je vloeren te kopen bij een bedrijf in de buurt voor makkelijk bereikbare hulp. Woon je in Groningen? Kijk dan naar vloeren in Groningen of specifieker naar pvc vloeren Groningen, afhankelijk van de stijl en soort vloer die je uiteindelijk kiest.