Essentiele items voor lange vluchten

Met het vakantieseizoen en de zomer voor de deur, is het tijd om je vakantieplannen te maken. Of misschien heb je dat zelfs al gedaan. Voor sommige mensen betekent dit dat ze ver weggaan, naar exotische bestemmingen of misschien wel terug naar huis om familie te bezoeken. Wat je bestemming ook is, als je van plan bent om een lange vlucht te maken is het belangrijk om de juiste items met je mee te nemen. In dit artikel bespreken we enkele items die je niet mag vergeten in te pakken voor je volgende lange vlucht. 

Reiskussen en deken 

Comfort is erg belangrijk tijdens een lange vlucht, vooral als je van plan bent om onderweg te gaan slapen. Een reiskussen en een lichtgewicht dekentje kunnen hierbij een wereld van verschil maken. Of je nu kiest voor een opblaasbaar nekkussen of een ergonomisch exemplaar, het zal je helpen gemakkelijker in slaap te vallen en uitgerust op je bestemming aan te komen. 

Comfortabele kleding 

Kies voor comfortabele kleding en schoenen die niet knellen tijdens lange periodes van zitten. De kleding van Lady Day is hier perfect voor! Deze kleding is gemaakt van travelstof waardoor het heerlijk zit en ook niet kreukt. Met een Lady Day broek zit je er de gehele vlucht comfortabel bij. Het is ook aan te raden om laagjes te dragen. De temperaturen kunnen nog wel eens verschillen in een vliegtuig en zo ben je op elke situatie voorbereid.  

Hydratatie 

De lucht in vliegtuigcabines kan erg droog zijn, wat ervoor kan zorgen dat je uitdroogt. Zorg er daarom voor dat je voldoende water drinkt tijdens de vlucht. Een tip is om een herbruikbare fles mee te nemen die je kunt bijvullen nadat je door de veiligheidscontrole bent gegaan. Daarnaast kun je ook nog iets van een vocht inbrengende crème meenemen zodat je je huid ook gehydrateerd kunt houden.  

Snacks 

Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen eten en snacks aanbieden tijdens lange vluchten, is het ook altijd handig om zelf wat lekkere snacks voor onderweg mee te nemen. Denk aan noten, mueslirepen, zoutjes of lekkere snoepjes. Op die manier heb je iets lekkers om te snacken tussen de maaltijden door. Vergeet ook geen kauwgom mee te nemen, dit kan helpen om je oren te klaren tijdens het opstijgen en landen. 

Koptelefoon of oordopjes 

Het geluid van vliegtuigmotoren en passagiers kan soms best luid zijn tijdens een lange vlucht. Daarom is het fijn om oordopjes of een koptelefoon mee te nemen zodat je naar muziek kunt luisteren. Veel vliegtuigen hebben ook tv-schermen waarop je films en series kunt kijken dus dan is het ook ideaal als je je eigen koptelefoon mee hebt.  

Met deze items bij de hand ben je goed voorbereid om comfortabel en ontspannen te reizen, zelfs tijdens lange vluchten. Vergeet natuurlijk ook niet om al de benodigde reisdocumenten mee te nemen. Goede reis!